ŠNK Radgona

Poraz proti Turniščanom

10.03.2019

ŠNK Radgona

Radgončani s še enim porazom brez možnostmi za obstanek

Prav v času, ko so ženske praznovale svoj dan žena, moški pa „dan mučencev“, se je s 15. krogom začel pomladni del tekmovanja v III. SNL, vzhod. In kot je bilo celi jesenski del, je tudi nadaljevanje bilo sila neuspešno za nogometaše ŠNK Radgona. Pomlajena domača ekipa sicer ni razočarala, še posebej v 1. polčasu, ko so varovanci trenerja Jožeta Sečkarja imeli žogo več v posesti, ter tudi nekaj priložnosti, ki jih niso izkoristili. Žal se je spet potrdila, da ŠNK Radgona nima pravega napadalca, ki bi napade in priložnosti vedel kronati z zadetkom. Po drugi strani pa so Turniščani z disciplinirano igro v obrambi in hitrimi nasprotnimi napadi čakali na svoje priložnosti. Dočakali so jo po upravičeni izključitvi enega stebrov domače obrambe Aljaža Koceta, v 65. minuti. Oslabljena obramba ŠNK Radgona se je nato težko upirala številčnejši in kakovostnejši gostujoči ekipi, ki je v zgolj trinajstih minutah dosegla tri zadetke in zapečatila usodo ŠNK Radgona, ki je praktično nima nobenih možnosti, da bi osvojila vsaj 6. mesto na lestvici, s čem bi se uvrstila v „enotno“ 3. ligo na vzhodu države.

Pravzaprav je težko verjeti, da so bodo Radgončani izognili zadnjemu mestu na lestvici, kjer ima po 15 krogih zgolj štiri točke, enajstimi porazi in brez ene same zmage ter z razliko v zadetkih 8:27. Povsem drugačna je stanje s Turniščani, ki so z novimi tremi točkami še vedno v igri za uvrstitev med šest najboljših ekip v ligi.

ŠNK Radgona – Turnišče 1:3 (0:0)

Stadion TŠC Trate, 60 gledalcev, glavni sodnik: Aleš Fridl (Kozje), pomočnika: Tomislav Gajić (Velenje) in Darko Vozlič (Podplat), delegat: Robert Krajnc (Ptuj).

Strelci: 0:1 Matej Nemec (68.), 0:2 Dražen Lazar (77.) 0:3 Dražen Lazar (81.), 1:3 Tilen Klobasa (85.).

ŠNK Radgona: Peter Božek, Žiga Šipek (od 80. Srečko Sterniša), Alen Klobasa /od 83. Jure Šadl), Miha Cvetko (od 68. Alen Katan), Borut Bračič, Jan Klobasa, Tilen Klobasa, Marko Horvat, Blaž Drašak, Aljaž Kocer, Mitja Divjak. Trener: Jože Sečkar.

Turnišče: Bojan Cigut, Aleksander Koren, Gregor Pavel, Aleš Koren, Nik Ternar, Blaž Koznicov, Aleksander Horvat (od 89. Anell Horvat), David Županić, Dražen Lazar (od 91. Tadej Zver), Aljoša Kovač (od 78. Jurij Šumak), Matej Nemec. Trener: Denis Lutar.

Preostala rezultata dveh sobotnih tekem 15. kroga: Črenšovci – Avto Rajh Ljutomer 0:1, Veržej – Tromejnik Kuzma 2:2.

Besedilo in foto: O.B.