ŠNK Radgona

Zmaga Slatine v pokalu

07.09.2017

ŠNK Radgona

NK Slatina Radenci 3:2 ŠNK Radgona (2:2)
Strelca za belo-plave: Kristjan Kolarič in Vid Benjamin Krajnc

Prva enajsterica: Simon Strajnšak, Matej Hajdinjak, Uroš Pörš, Marko Horvat, Mitja Adam, Miha Cvetko (K), Tilen Pintarič, Kristjan Kolarič, Srečko Sterniša, Denis Kolarič, Vid Benjamin Krajnc

Po sobotni zmagi na derbiju v tekmi 3.SNL je trener Boris Lazić poslal na igrišče dokaj spremenjeno enajsterico, enako je storil tudi trener domačinov. V novi tekmi proti sosedom iz Radencev so tokrat bili boljši domačini, ki so zmagali z zadetkom več v drugem polčasu.

V prvem polčasu so boljše začeli domačini, ki so prvi zadeli v 20. minuti preko Davida Šajnovića. Belo-plavi so se hitro vrnili v igro in izenačili le šest minut kasneje z zadetkom Kristjana Kolariča. Po danem zadetku je Slatina znova pritisnila in kaznovala nezbranost radgonske ekipe ter že v naslednji minuti prišla do novega zadetka za vodstvo preko Ajleca. Belo-plavi so se znova vrnili v igro in zadeli v 39. minuti, ko je uspešno žogo pospravil mrežo Vid Benjamin Krajnc.

Ob polčasu je trener opravil več menjav in v igro poslal Tjana Pučka, Jure Šadla in Jana Klobaso, proti koncu tekme še Uzeira in Klemenčiča. Vse skupaj je naneslo na bolj borbeno igro v drugem polčasu, vendar so več sreče imeli domačini, ki so ponovno povišali prednost v 75.minuti z zadetkom Žige Sečka in ker belo-plavim ni uspelo več zatresti mreže je ostalo pri končnem rezultatu 3:2 za domačine, ki tako napredujejo naprej v pokalu.

Prvo moštvo se bo hitro obrnilo proti novemu izzivu v 3. SNL, ki prihaja že to soboto na TŠC Trate, saj se bodo belo-plavi pomerili z gosti iz NK Tromejnik.

Vabljeni !