ŠNK Radgona

Turnir v Odrancih

16.07.2017

ŠNK Radgona

Zmaga Polane po enajstmetrovkah

V petek, 14.07 je prvo moštvo odigralo prvo pripravljalno tekmo na turnirju za 2. Pokal občine Odranci in v rednem delu remizirali s Polano 2:2, vendar klonili po enajstmetrovkah. V drugem polfinalu so Odranci izgubili z Beltinci in bodo tako oni naš nasprotnik v nedeljski tekmi za tretje mesto. Tekma se začne ob 16.00, vabljeni.

ŠNK Radgona 2:2* NK Polana (0:0), 2:4 po enajstmetrovkah
Strelci: 2x Tilen Klobasa

Postava: Dragan Topić (K), Uroš Pörš, Aljaž Kocet, Borut Uhan, Mitja Adam, Tjan Pučko ( od 70. min. Marko Horvat) , Alen Klobasa, Borut Bračič, Tilen Klobasa, Kristjan Kolarič (od 85. minute Uroš Kaučič) in Uzeir Haljil (od 30. min. Jure Šadl).

Prvi polčas je ekipa potrebovala nekaj minut, da je ujela ritem, vendar kasneje odigrala solidno tekmo v kateri so dobili priložnosti tudi nekateri mlajši. V obrambi je ekipa delovala dobro in Polana ni imela neke nevarne priložnosti. V golu je svojo prvo tekmo za belo-plave odigral Dragan Topić, ki je tudi prevzel kapetanski trak, vendar razen od prekinitvah ni imel veliko za posredovati v prvem polčasu. Na desnem krilu je kar nekajkrat dobro prodiral Tjan Pučko, v napadu pa se je nekajkrat znašel v priložnostih Kristjan Kolarič.

Drugi polčas je igra ekipe bolj zaživela in padali so tudi zadetki. Prvi so povedli gostje v 73 minuti, belo-plavi pa so izenačili v 75. minuti preko Tilena Klobasa. Akcijo za gol je iz prekinitve blizu polovice igrišča začel Borut Uhan, ki je poslal lep predložek v napad, katerega je z lepim strelom izkoristil Tilen Klobasa in premagal vratarja Polane. Le nekaj minut kasneje je sodnik zapiskal še prekršek za najstrožjo kazen in tega je zanesljivo izvedel Tilen Klobasa ter ponesel Radgono do vodstva. Vodstvo se je žal izmuznilo, saj je Polana uspela izenačiti po predložku iz prostega strela, katerega pa se na koncu ni dotaknil nihče in žoga se je na srečo Polane odbila od druge vratnice v gol. Sodnik je kmalu zapiskal konec in napredovanje v finale so odločile enajstmetrovke v katerih so več sreče imeli igralci Polane in na koncu zmagali.

Ekipa bo v nedeljo, 16.07. odigrala tekmo za 3. mesto v kateri bo nasprotnik domača ekipa iz Odrancev.

Tekma se bo pričela ob 16.00.